5 sfaturi pentru la plaja


Loţiuni şi spray-uri cu SFP

Regula spune ca în primele zile să foloseşti creme cu SPF ridicat şi abia după ce prinzi primul strat de bronz poţi trece la protecţie mai scăzută. Ce nu ştiai deja este că cea mai bună protecţie pentru zonele foarte sensibile, cum ar fi buzele şi aluniţele sunt balsamurile de buze cu SPF.

Alcool sau oţet

Nu trebuie să cari o sticlă mare după tine, dar o sticluţă mică în geanta de plajă e vitală. Oţetul e cel mai bun remediu pentru înţepăturile meduzelor, iar alcool-ul e foarte bun dacă te-ai înţepat în scoici sau pietre ascuţite.

Aspirină

Dimineaţa, înainte să mergi la plajă, ia o aspirină tamponată. Te va proteja de insolaţie şi de durerile de cap provocate de expunerea excesivă la soare. În plus, dacă ai pielea albă şi te arzi uşor la soare, aspirina va reduce şi senzaţia de discomfort dată de arsuri şi băşici.

Fructe, în loc de bere şi cafea

Oricât de tentată ai fi dimineaţa să bei o cafea pe plajă sau o bere la prânz, înainte să părăseşti nisipul, abţine-te. Atât cofeina, cât şi alcoolul nu fac decât să te deshidrateze, ceea ce este foarte periculos vara, la mare. Deshidratarea poate duce la ameţeli şi dureri de cap, care te pot afecta în timp ce înoţi. Nu vrei să ai crampe şi ameţeli când eşti în mijlocul apei. Consumă fructe proaspete şi apă minerală în loc de cafea şi bere.

Jocuri şi jucării

Fie că ai copiii cu tine sau că ai venit la mare cu prietenii şi vreţi să vă distraţi între două reprize de bălăceală, ai nevoie de câteva lucruri. Nu uita să iei o minge, hârtie şi pix, cărţi de joc, poate chiar şi lopăţele şi găletuşe, un zmeu sau loţiune de protecţie cu SPF colorată pentru cei mici şi mari. Un aparat foto e neapărat necesar, mai ales pentru a surprinde momentele de neuitat care tind să se întâmple exact atunci când nimeni nu e atent.


Tags: , , Suflete Pereche , De Unde Pun Emoticoane Pe Skype

Posturi asemanatoare

Raspunde

Adresa ta de mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>